Dezinsekcija je zajednički naziv za skup preventivnih i drugih mera koje se sprovode s ciljem smanjenja populacije insekata najmanje do praga štetnosti.

Mere koje se sprovode prilikom dezinsekcije zaustavljaju rast i razmnožavanje ili potpuno uništavaju populaciju štetnih insekata koji prenose zarazne bolesti, parazitiraju na telu čoveka, uzrokuju alergijske reakcije jer imaju toksično delovanje, ili su uznemiravači ili skladišni štetnici na hrani.

Dezinsekcija zahteva stručnost, počev od dobrog poznavanja vrste koja se suzbija (biološki ciklus, broj generacija, mobilnost), preko staništa i izbora preparata i načina primene. Razvoj monitoringa za vrstu koja se suzbija je pravi pristup kojim se umanjuju štetne posledice po sredinu, sprečava pojava i ubrzava nastanak rezistencije.

EKOFLASH posebno kod dezinsekcije ističe tkzv. "preventivnu dezinsekciju" koja je obavezna zakonska mera sanitarne zaštite i isključuje svaku eventualnu jaču infestaciju objekata štetočinama, a samim tim i sve negativne posledice. Ona je ujedno i znatno jeftiniji način održavanja objekata, budući da su mere suzbijanja usled svoje složenosti, metoda i potrošnje znatno većih količina sredstava, znatno skuplje.

Dezinsekciju obavljamo sledećim metodama:

  • Vlažna kontaktna dezinsekcija
  • Električnim i motornim prskalicama
  • Gelovima i feromonskim klopkama
  • Generatorima za toplo i hladno zamagljivanje.

Za koje metode i vrstu insekticida se opredeljujemo u zavisnosti od situacije na samom terenu odnosno objektu nad kojim vršimo dezinsekciju.

Svi preparati koji se koriste za proces dezinsekcije su odobreni za upotrebu po strogim ekološkim standardima Evropske unije i zadovoljavaju HACCP standarde. Atestirani su od strane nadležnog ministarstva, ne sadrže štetna isparenja tako da mogu da se koriste u prostorijama kao što su bolnice, obdaništa, kuhinje…

Vrste insekata koje uspešno unistavamo su: buba-švabe, buba-ruse, žuti i crni mravi, stenice, mušice, buve, krpelji, komarci, osice, stršljeni, pauci i mnoge druge.

Takođe u ponudi imamo veliki izbor ekoloških električnih uređaja  za zaštitu od letećih formi insekata. Insektron emituje UV i zelenu svetlost koje privlače insekte. Upotrebom ovih uređaja je u potpunoj saglasnosti sa HACCP standardom jer nema upotrebe hemijskih sredstava. U zavisnosti od veličine i oblika objekta konstruisano je i više modela zamki za insekte.

EKOFLASH pre samog procesa dezinsekcije vrši pregled objekta, posle čega vam predlažemo način sanacije ili održavanja. Za izvršene usluge dezinsekcije daje se garancija gde se EKOFLASH obavezuje da vrši sistem kontrole i monitoring svojih usluga za sve vreme garancije.

Pošaljite Zahtev