Zamke za insekte

visokonaponske, sa ventilatorom, sa lepljivim papirom

Kod nas možete naći sledeće zamke za insekte: visokonaponske, sa lepljivim papirom i sa ventilatorom. Visokonaponske zamke za insekte se efikasno mogu koristiti u domaćinstvima, kao i u industriji. Zamke za insekte sa lepljivim papirom su izrađeni po zahtevu HACCP sistema, idealni su za industrijske pogone gde je upotreba hemijskih sredstava zabranjena. Zamke za insekte sa ventilatorom su izvanredni za kućnu upotrebu, ali se mogu koristiti i u prodavnicama, mesarama itd. gde higijenski uslovi ne dozvoljavaju pojavu insekata. Zamke za insekte obezbeđuju higijenu vaše okoline i uništavanje insekata. Postoje različiti modeli za različita mesta i potrebe!

U zavisnosti od načina rada uređaja insektrone delimo u tri grupe:

Zamke za insekte sa ventilatorom

Zamke za insekte savremenog dizajna sa bezbednom i po okolinu bezopasnom konstrukcijom. Osiguravaju odstranjivanje insekata izvaših prostorija. Lampe emituju neškodljivo UV-A zračenje koje privlači insekte, ventilator ih usisava i smešta u kontejner. Vrata kontejnera se sama zatvaraju kako bi se sprečilo da neki od insekata pobegnu. Ventilator je potpuno bezbedan čak i ako se slučajno gurne ruka u njega. Svi modeli su izradeni od plastike otporne na ogrebotine. 

  • Sigurnost: Atestiranje su uradili italijanski IMQ i kanadski CSA. Napravljene su od izuzetno otpornog plasticnog materijala, a lampe su postavljenje u zaštićen položaj.
  • Ekologija: Izrađuju se od materijala koji mogu da se recikliraju. Uređaji ne koriste otrovne materije, ne proizvode isparenja, radijaciju ili elektromagnetno zračenje.
  • Ekonomičnost: Lampa i ventilator koriste samo 45W po radnom satu. U skladu su sa regulativama o zaštiti životne sredine: nema buke, neprijatnog mirisa i ne primećuju se insekti. Modeli iz ove serije mogu svuda da se postave.
//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/zamke-za-insekte-sa-ventilatorom.jpg

Visokonaponske zamke za insekte

Uglavnom se proizvode modeli za industrijsku upotrebu, ali postoje i modeli manjih dimenzija za kućnu upotrebu. Način rada je sličan, kao kod zamki sa ventilatorom. Lampe emituju UV-A zrake koji nisu škodljive po zdravlje ljudi. Ova serija je namenjena za upotrebu u profesionalnom prostoru. Sa donje strane imaju tacnu koja se izvlači i na koju padaju sprženi insekti. Telo uređaja je izrađeno od visokokvalitetnog plastičnog polimera koji štiti električne komponente od prašine i vlage, a obezbeđuje i optimalno hlađenje.

//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/zamke-za-insekte-visokonaponske.jpg

Svi modeli su izradeni od samogasećih, anti UV-A i termootpornih materijala kako bi se obezbedila maksimalna zaštita u slučaju kratkog spoja, zadržao kvalitet materijala i pouzdanost rada pri visokim temperaturama. Rešetka pod visokim naponom je napravljena od pocinkovanog čelika i ima sposobnost samo-čišćenja. Spoljna rešetka je napravljena od emajliranog ili galvanizovanog čelika kako bi se obezbedila zaštita od UV zraka. Modeli sa oznakom A na kraju su prevashodno namenjeni za prostor gde mora da se koristi voda prilikom čišćenja. Spoljna rešetka je uzemljena i napravljena od pocinkovanog čelika kako bi se izbegla pojava povrede lica koje pere vodom, a lampe su hermetički zatvorene. Ako se skine zaštitna rešetka, aktivira se sigurnosni prekidač i prekida se napajanje strujom.

Modeli sa oznakom E na kraju takode imaju hermetički zatvorene lampe kako bi se obezbedila zaštita od isparenja, kiše i vlage. Industrijske zamke za insekte se preporučuju za : bašte restorana, industrijske kuhinje, pogone za izradu namirnica, robne kuće, pivnice itd. Idealni su za uklanjanje muva, mušica, komaraca, pčela kao i svih ostalih letećih insekata. Ovi insekti su prenosioci zaraznih oboljenja – npr. Streptococcus, Campylobacter, Chlamys, Klebsiella .

Zamka za insekte sa lepljivim papirom — HACCP

//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/zamke-za-insekte-sa-lepljivom-trakom-haccp.jpg

Zamka za insekte sa lepljivim papirom je proizvedena u skladu sa zahtevima HACCP standarda za mesta gde je upotreba hemijskih sredstava zabranjena. Upotrebom raste poverenje ka proizvođaču, proizvodu, smanjuju se gubici, potpomažu u prevenciji grešaka. Privlače insekte na dva načina: Sa veće udaljenosti - pomoću UV-A cevi (koji su folijom osigurani protiv usled loma raspršivanja stakla cevi) i blizu - pomoću lepljivog papira koji je natopljen feromonom (hormonalno sredstvo - koje privlači insekte). Ovaj tip insektrona je pogodan za korišćenje:

  • u zdravstvenim ustanovama
  • prehrambenoj industriji (mesare, klanice...)
  • u skladištima, hangarima
  • i u svim drugim oblastima gde se moraju postovati HACCP standardi i ne moguse koristiti hemijski insekticidi