TREOX D je dezinfekciono sredstvo sa kojim se dobija prirodna i efektivna dezinfekcija koja  odgovara širokom spektru primene, bez obzira da li se radi o ličnim, kućnim ili industrijskim zahtevima. Kroz razvoj jedinstvenog proizvodnog procesa, TREOX GmbH koristi tehnologiju elektrohemijske aktivacije (ECA tehnologija) za proizvodnju jakih i efektivnih rastvora dobijenih na bazi vode i mineralnih soli.

Opis proizvoda TREOX®

TREOX D je ekološki bezopasan i brzo delujući dezinfekcioni koncentrat na bazi vode. 0,5 % aktivnog sadržaja sastoji se od natrijum hipohlorita I hipohloraste kiseline.

TREOX D deluje čisto fizički i ne sadrži površinski aktivne materije. Bez boje je, bez mirisa, ne sadrži konzervanse i oslobođen je prisustva masti i ulja.

TREOX D ima širok spektar dejstva i u zavisnosti od koncentracije rastvora sa vodom, rezultira različitom primenom rastvora za specifične potrebe. Proizvod ne zahteva nikakva upozorenja od opasnosti I dermatološki je sertifikovan po najvišim standardima i sa ocenom „Excellent“. Zbog širokog spectra delovanja, jednostavnog i bezbednog rukovanja aktivnim sastojkom, mogućnosti za njegovu primenu su praktično neograničene.

POGLEDAJTE NAŠ TREOX KATALOG

PDF KATALOG
//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/treox-dezinfekciono-sredstvo.jpg

Tehnologija TREOX®

Tokom elektrohemijske aktivacije, vodeni rastvor mineralne soli prolazi kroz ćelije za elektrolizu i aktivira se elektrohemijskim putem, a što rezultira rastvorima – sredstvima sa posebnim fizičko – hemijskim i katalitičkim svojstvima. Do danas, takva rešenja nisu bila konkurentna zbog nedovoljne stabilnosti, efikasnosti i suviše niskog aktivnog sastojka. TREOX GmbH je uspeo u razvoju i daljem usavršavanju ovog procesa uz pomoć najsavremenije tehnologije I višegodišnjeg intezivnog istraživanja. Za korisnike, bitna karakteristika naših proizvoda je da na njima nema nalepnica i bilo kakvih upozoravajućih slika o opasnosti, niti posebnih instrukcija kada je u pitanju kontakt sa kožom korisnika.

//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/treox-sredstva-za-dezinfekciju.jpg

Naši proizvodi ne zahtevaju skladištenje u posebnim ormarima predviđenim za smeštaj opasnog materijala, kao ni upozoravajuća prateća uputstva. Naša sredstva karakteristična su po visokoj efikasnosti, kao I visokom sadržaju aktivnih sastojaka bez prisustva petrohemijskih aditiva.

Prethodno navedena svojstva potvrđena su od strane nezavisnih laboratorija I kompanija koje se bave tržištem.

Istraživanje, razvoj i proizvodnja, sprovode se u Nemačkoj I u skladu su sa svim međunarodnim važećim propisima.

Sa TREOX® dezinfekcionim sredstvom, ne samo da možete izvršiti dezinfekciju u skladu sa najstrožim higijenskim standardima, već ćete imati prednost u jednostavnoj i bezbednoj upotrebi.

Prirodne sirovine kao što su voda i mineralna so, predstavljaju dobru kompatibilnost u osnovi naših proizvoda. To je potvrđeno i u okviru izvršenog dermatološkog testa koji je prošao sa ocenom “Excellent” za ljudsku upotrebu.

Za proizvodnju naših TREOX® proizvoda, nisu potrebni petrohemijski sastojci. Mi postižemo izvrsne performanse dezinfekcije uz maksimalnu sigurnost.

Efikasan:

 • Kratko vreme reakcije.
 • Efektno protiv patogenih klica, bakterija, virusa i gljiva.
 • Efikasan protiv bakterija sa višestrukim otpornostima.
 • Eliminiše neprijatne mirise.

Bezbedno za zaposlene:

 • Netoksično za ljude, životinje i biljke.
 • Nema ispucalih ili suvih ruku.
 • Ne izaziva iritaciju kože kao što su pojava crvenila, peckanja ili svraba.
 • Nema štetnih isparenja ili ostataka.
 • Bezbedno za decu, osobe koje pate od alergije I dijabetičare.

Ekološki i prirodno:

 • TREOX D je biorazgradiv I razlaže se u svoje sirovine nakon procesa dezinfekcije na vodu i so.
 • Prirodni sastojci.
 • Nema uticaja na životnu sredinu tokom primene, odlaganja i procesa proizvodnje.

 Štedljiv:

 • Nije potrebna obuka za rukovanje TREOX®-om.
 • Nije potrebno bezbedno skladištenje.

Štedi vreme:

 • Nikakva zaštitna oprema nije neophodna.
 • Lako se koristi.
 • Nanosi se bez ispiranja.

Ne škodi materijalima:

 • Primenjivo na svim površinama.
 • Nema znak opasnosti u vidu piktograma na proizvodu.

Polja primene

//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/treox-d-medical.jpg

TREOX® MEDICAL

Sterilizacija hirurških instrumenata, priprema endoskopa, lečenje i tretman rana, zagađenje cevi, dezinfekcija površine lica i ruku, tretman uniforme...

KATALOG
//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/treox-d-farming.jpg

TREOX® FARMING

Uzgoj stoke, dezinfekcija hrane, stabilna dezinfekcija, dezinfekcija kože i dlaka, nega kopita, nega vimena, automatizovani sistemi za navodnjavanje.

Primena u svojstvu pesticide trenutno se testira.

KATALOG
//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/treox-d-home.jpg

TREOX® HOME

Dezinfekcija površina i opreme, dezinfekcija ruku, tretman veša, čišćenje i održavanje bazena i akvarijuma, tretman rana, uklanjanje algi sa zidova i trotoara.

KATALOG
//ekoflash.rs/wp-content/uploads/2020/09/treox-d-industry.jpg

TREOX INDUSTRY

Dezinfekcija ruku, CIP sistemi, stolovi za obradu, proizvodni pojasevi, kuhinje sa trpezarijom, uzgoj riba, dezinfekcija prostora i zaposlenih lica, voda u bazenu, stočna hrana, mlekare i sistemi za proizvodnju hrane, pijaće vode, restorani, hoteli.

KATALOG

Mehanizam delovanja TREOX D®

TREOX D je oksidant koji razdvaja ili oslobađa kiseonik I uništava ćelijske zidove patogenih mikroba, bakterija, gljivica, virusa i njihovih spora. Neprijatni mirisi se vezuju I uklanjaju tokom ovog procesa. Nakon odvajanja kiseonika, TREOX D se razgrađuje na svoje prirodne sirovine, vodu i so.

Oslobođeni kiseonik oštećuje zaštitnu školjku anerobnih mikroorganizama. Ovaj oslobođeni kiseonik oštećuje ćelijske membrane i povećava njihovu propustljivost. Oštećene ćelijske membrane više ne podnose osmotski pritisak i uništavaju se. Sve ostale komponente se oksiduju.

Ćelije zdravih tkiva imaju svoje zaštitne mehanizme protiv redox procesa koji se javljaju u TREOX D i zato ostaju netaknuti.

Jedan od razloga za tako nešto jeste i to što ćelije tela mogu da izdrže napone koji su veći od 1300mV, a koje generiše TREOX D, te da stoga ne budu oštećene. Natrijum-hipohlorit, na primer, takođe se proizvodi u telu da bi uklonio klice u lizozomima.

Procesom elektrolize smanjuje se veličina klastera sa 15-20 molekula na oko 5-7 i na taj način u velikoj meri  smanjuju se površinske tenzije i TREOX D prodire čak i u najzabačenija područja, razvijajući svoj oksidirajući efekat.

Sastav: Voda, <0. 5% natrijum hipohlorit i hipohlorasta kiselina (elektro-hemijski aktivirani rastvor mineralne soli).